Mulligan concept Effectief oefenprogramma voor aspecifieke rug- en nekklachten

Als je op het sportveld of in het dagelijks leven een blessure hebt opgelopen, dan weet je hoe vervelend dat is. Je kunt niet meer bezig zijn met wat jij graag doet: sporten. Wil je een snelle en zorgeloze comeback maken op het sportveld, dan ben je welkom bij Fysiotherapie Eys. Wij staan voor je klaar om je te begeleiden naar een volledig herstel.

Hoe ontstaan blessures?

Wist je dat 80% van de aspecifieke rug- en nekklachten geen duidelijke oorzaak heeft? Om deze klachten te behandelen passen we bij Fysiotherapie Eys regelmatig het Mulligan concept toe in onze behandelingen. Wil je weten hoe het werkt en bij welke klachten wij het toepassen? Onze fysiotherapeuten Bo, Edwin, Joep en Katja kunnen je er alles over vertellen.

Voor welke klachten is het Mulligan concept geschikt?

Het Mulligan concept wordt wereldwijd toegepast en staat bekend om de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten, al dan niet met uitstraling in benen of armen. Ook geeft het goede resultaten bij behandeling van de overige gewrichten, zoals schouder, elleboog, heup, knie, enkel en voet. Het doel van de methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren.

Wat houdt het Mulligan concept in?

Het Mulligan concept gaat niet uit van het zoeken naar de oorzaak, maar legt de focus op het klachtenbeeld dat jij hebt. Onze fysiotherapeuten kijken hoe houding en bewegen jouw klachten beïnvloeden. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar hoe je zit in een ontspannen situatie en hoe je werkplek is ingericht. Maar ook of je wel voldoende beweegt. Al deze factoren kunnen te maken hebben met je rug- en nekklachten.

Oefeningen en zelfredzaamheid
Als dit duidelijk in kaart is gebracht, wordt een behandelplan opgesteld, dat voornamelijk bestaat uit oefeningen en praktische adviezen. Het is gericht op zelfredzaamheid. Onder begeleiding van jouw fysiotherapeut leer je hoe je de oefeningen uitvoert. Dan is het verder aan jou om deze oefeningen regelmatig te doen. Met als doel dat je onafhankelijk wordt van therapie en therapeut en de kans op terugkeer van je klachten wordt geminimaliseerd. Lukt dit niet, dan staan wij natuurlijk voor je klaar om de behandeling aan te vullen met gerichte technieken zoals mobilisaties en manipulaties om je weer op weg te helpen.

Wil je de voordelen ontdekken van het Mulligan concept bij Fysiotherapie Eys?

Wil je meer informatie over het Mulligan concept bij Fysiotherapie Eys? Of wil je direct een afspraak inplannen bij Bo, Edwin, Joep of Katja? Je kunt onze praktijk bereiken door te bellen naar 043-4512048 of stuur een mail naar info@fysiotherapie-eys.nl.