Bo Bessems

Algemeen fysiotherapeut – Orthopedische revalidatie – Osteopatische manuele technieken – Begeleiding bij totale knie- of heupprothese – GLA:D therapie bij knie- en heupartrose – Mulligan – Medical trainings therapie

BIG-nummer: 19923413204

AGB-code: 04243930

Wat begon als een stage bij Fysiotherapie Eys tijdens haar studie fysiotherapie aan de Zuyd Hogeschool in Heerlen, groeide bij Bo uit tot een blijvende liefde voor het vak. Bij Fysiotherapie Eys vind je Bo in de oefenzaal, de behandelkamer of bij mensen thuis. Heb je last van gewrichtsklachten en ben je nieuwsgierig naar het gezicht achter de expertise, lees dan verder en ontdek hoe Bo jouw partner kan zijn op weg naar herstel.

“Binnen onze praktijk wordt er altijd gekeken hoe we onze patiënten de beste zorg kunnen geven”

De afwisseling en het patiëntencontact zijn fijn

“Wat mijn beroep zo leuk maakt, is het dagelijks en directe contact met mensen. Daar haal ik mijn energie uit. Mijn focus ligt voornamelijk op het helpen van mensen met gewrichtsklachten. Daarvoor heb ik een arsenaal aan aanvullende cursussen en opleidingen gevolgd. Of het nu gaat om osteopatische manuele technieken, het toepassen van het Mulligan concept, of het begeleiden van patiënten met knie- of heupartrose via het innovatieve GLA:D programma. Dit is een speciaal ontwikkeld oefenprogramma uit Denemarken, waarmee getracht wordt dat artrosepatiënten een knie- of heupoperatie met minimaal een jaar kunnen uitstellen. Ik werk ook met mensen die een totale knie- of heupprothese hebben gekregen. Je kunt dan zowel preoperatief als postoperatief bij mij terecht. Hier ligt het accent op revalideren door middel van balans- en krachttraining. “Bij onze praktijk vind je niet alleen een oplossing voor gewrichtsproblemen, maar ook een plek waar je onder professionele begeleiding kunt sporten en werken aan een gezonder, actiever leven.”

Toewerken naar een specifiek doel

“Mijn werk is dus heel afwisselend en dat vind ik prettig. Ieder persoon heeft een specifieke hulpvraag, maar ook specifieke wensen of doelen. Ik zorg ervoor dat we alles in het werk stellen om dat doel te bereiken. Wat heel fijn is, is dat we altijd als team voor het beste resultaat van de patiënt gaan. We werken nauw met elkaar samen. Er wordt altijd gekeken hoe we iemand de beste zorg kunnen geven.”

Meedenken en duidelijk zijn

“Ik denk altijd goed met je mee. Als therapeut ben ik meegaand, maar wel duidelijk. Ik leg altijd uit waarom iets belangrijk is en wat het gaat opleveren. Ook ben ik duidelijk over wat wel of niet haalbaar is en schep ik geen valse verwachtingen. Als je echt iets hebt gehad aan je behandelingen en we samen het beoogde resultaat hebben bereikt, dan ben ik helemaal blij.”

Wil je graag bij Bo onder behandeling komen?

Je kunt Bo op maandagochtend en woensdag t/m vrijdag vinden op onze locatie in Eys. Op donderdagmiddag is zij meestal op huisbezoek. Wil je een afspraak bij Bo inplannen, neem dan contact op via 043-4512048 of stuur een mail naar info@fysiotherapie-eys.nl.