Medische Trainings Therapie (MTT) houdt u gezond

Lichamelijke beweging is belangrijk voor zowel onze fysieke als mentale gezondheid. Door voldoende te bewegen kunt u uw gezondheid verbeteren en onderhouden. Bij Fysiotherapie Eys kunt u op een verantwoorde wijze werken aan uw gezondheid met behulp van Medische Trainings Therapie (MTT). Het is een trainingsmethode die gericht is op het verbeteren van uw uithoudingsvermogen, spierkracht, coördinatie en beweeglijkheid. Daarnaast is het ook een gezellige activiteit omdat u in kleine groepjes traint.

Wat houdt Medische Trainings Therapie in?

Bij Medische Trainings Therapie wordt u begeleid door één van onze fysiotherapeuten en de training wordt precies op uw niveau en doelstelling afgestemd. De training zelf bestaat uit oefeningen waarbij u gebruik maakt van onze oefenapparatuur of oefeningen in de vrije oefenruimte, waarbij u werkt met uw eigen lichaamsgewicht. Onze fysiotherapeut helpt u om de oefeningen zo effectief mogelijk uit te voeren en past ze aan als u weer een stapje verder kunt. De trainingen duren een uur en vinden plaats in kleine groepjes van maximaal 5 personen.

Op welke dagen en tijdstippen kunt u MTT volgen?

Maandag:16.00 – 17.00 uur
Dinsdag:10.00 – 11.00 uur / 17.30 – 18.30 uur / 18.30 – 19.30 uur / 19.30 – 20.30 uur
Woensdag:09.00 – 10.00 uur / 10.00 – 11.00 uur
Donderdag:09.00 – 10.00 uur / 17.00 – 18.00 uur / 18.00 – 19.00 uur
Vrijdag:N.v.t.

Hoe kunt u zich aanmelden

Wanneer u interesse heeft in de trainingen dan kunt u zich opgeven bij de secretaresse en mag u uw voorkeur voor dag en tijd doorgeven. Wij vragen u vervolgens om een intakeformulier in te vullen. Doe dit zo eerlijk en volledig mogelijk, zodat we u zo goed mogelijk kunnen begeleiden. Daarna volgt een intakegesprek bij de begeleidend fysiotherapeut. Die zal samen met u een duidelijk doel stellen en er zullen enkele testen gedaan worden. Ons advies is om gemakkelijke kleding te dragen tijdens deze intake.

Wat zijn de kosten van de Medische Trainings Therapie?

We werken met 10-rittenkaarten. De kosten bedragen € 100,00 per kaart. Deze dient in een periode van 13 weken (maximaal 16 weken inclusief vakantie) opgemaakt te worden. Openstaande ritten kunnen niet meegenomen worden naar een volgende periode. 

De intake vindt plaats op basis van een 1-malig fysiotherapeutisch consult of € 25,00 indien u niet voldoende aanvullend verzekerd bent. Deze intake is 1-malig en bij een verlenging van de 10-rittenkaart wordt deze niet opnieuw in rekening gebracht, mits de verlenging binnen 1 jaar na de laatste training plaatsvindt. 

Indien er tussentijds iets in uw gezondheidstoestand is veranderd, kan de fysiotherapeut ervoor kiezen om toch een extra meting met u te doen, zodat de trainingen op verantwoorde wijze uitgevoerd blijven worden.

Eventueel bestaat de mogelijkheid om een extra evaluatie in te plannen met nieuwe metingen zoals deze voorafgaand aan de eerste trainingsperiode uitgevoerd wordt. Deze optie kost dan € 35,00.

Heeft u nog vragen over MTT?

Wilt u graag onder begeleiding werken aan uw gezondheid, maar heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog aanvullende vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Fysiotherapie Eys. Bel dan naar 043-4512048 of stuur een mail naar info@fysiotherapie-eys.nl.