Revalidatie bij een knie(TKP)- of heup(THP) prothese

Heeft u een knie- of heupprothese gekregen? Bij Fysiotherapie Eys begrijpen we dat u het liefst zo snel mogelijk weer op de been wilt zijn. Naast de fysieke ongemakken kunt u soms ook gevoelens van onzekerheid ervaren over de belastbaarheid van uw knie- of heupgewricht. Onze revalidatieprogramma’s zijn dan ook altijd op maat gemaakte oefenprogramma’s, zodat u straks weer soepel, pijnvrij en vol zelfvertrouwen kunt bewegen. Onze vakkundige fysiotherapeuten staan klaar om u te begeleiden met uw persoonlijke doelen en een optimaal herstel. Dat ze daarnaast ook nog zorgen voor een prettige en vriendelijke sfeer tijdens uw revalidatie, is mooi meegenomen.

Waarom is revalideren na een knie- of heupprothese nodig?

Na een orthopedische ingreep, zoals een operatie voor een knie- of heupprothese, is een goed begeleid revalidatietraject essentieel. Met behulp van revalidatie werken we aan het herstel van spierkracht en conditie, evenals de verbetering van coördinatie, stabiliteit en belastbaarheid. Met de juiste begeleiding zorgen we voor sneller herstel en mocht u vragen hebben over activiteiten in uw thuissituatie kunnen we hierbij ook ondersteunen. Tevens zorgen we ervoor dat u bij pijnklachten goed en adequaat geholpen wordt.

Enkele tips om uw herstel te bevorderen

Naast een gezonde leefstijl en het nemen van rust hebben we nog enkele tips om uw herstel te bevorderen:

  • Houd u aan de afgesproken leefregels uit het ziekenhuis
  • Blijf in beweging, door bijvoorbeeld een stukje te wandelen
  • Blijf oefeningen voortzetten

Elk revalidatietraject is afgestemd op individuele wensen

Bij Fysiotherapie Eys begrijpen we dat elk mens unieke doelen heeft voor herstel. De een wil graag weer kunnen sporten, terwijl de ander al tevreden is om weer lekker te kunnen wandelen. Samen met u stellen we een behandelplan op dat aansluit bij uw wensen, behoeften en fysieke mogelijkheden. We trainen samen, één of meerdere keren per week, met een duidelijke opbouw van het trainingsprogramma. Dit kan zowel individueel zijn als in groepsverband. U zult merken dat u na verloop van tijd steeds meer kunt.

Wilt u revalideren onder professionele begeleiding?

Heeft u een knie- of heupprothese gekregen en wilt u revalideren onder professionele begeleiding? Of heeft u nog vragen hierover? Neem dan contact op met Fysiotherapie Eys. Bel dan naar 043-4512048 of stuur een mail naar info@fysiotherapie-eys.nl.