Revalidatie bij sportblessures: voor een snelle en zorgeloze comeback op het sportveld

Als je op het sportveld of in het dagelijks leven een blessure hebt opgelopen, dan weet je hoe vervelend dat is. Je kunt niet meer bezig zijn met wat jij graag doet: sporten. Wil je een snelle en zorgeloze comeback maken op het sportveld, dan ben je welkom bij Fysiotherapie Eys. Wij staan voor je klaar om je te begeleiden naar een volledig herstel.

Hoe ontstaan blessures?

Sportblessures kunnen om verschillende redenen ontstaan en zijn vaak het resultaat van een combinatie van factoren. Ze kunnen te maken hebben met overbelasting, het ontbreken van een goede warming-up, een verkeerde techniek, ontoereikende uitrusting, onvoldoende conditie, plotselinge bewegingen en een valpartij.

Met welke blessures kun je terecht bij Fysiotherapie Eys?

Sportblessures manifesteren zich in diverse vormen en gradaties, variërend in omvang en ernst. De hersteltijd kan daarom verschillen. Sommigen zijn binnen 1-2 weken weer actief, terwijl anderen een revalidatieproces van een jaar doorgaan. Heb je een sportblessure opgelopen aan een gewricht of spier, maak dan snel een afspraak. Je kunt bij ons terecht voor allerlei soorten blessures, we geven enkele voorbeelden die het meest voorkomen:

  • Knie (zoals jumpers knee, kruisbandblessures)
  • Enkel (verzwikte enkel, overbelaste achillespees)
  • Voet (hielspoor)
  • Been (spierscheuren)
  • Schouder (zoals overbelasting of uit de kom)
  • Elleboog (tenniselleboog)


Het is heel belangrijk om niet te lang met klachten rond te blijven lopen. Onze fysiotherapeuten zijn getraind om een duidelijke diagnose te stellen en jou adequaat te helpen op weg naar herstel.

Hoe verloopt het revalidatietraject bij sportblessures?

Bij Fysiotherapie Eys krijg je persoonlijke begeleiding op maat. We gebruiken het bewezen REHABOOM ©-model in ons revalidatieprogramma. Dit model, ontwikkeld door Toine van de Goolberg, heeft zijn waarde bewezen voor zowel sporters als revalidatiepatiënten. Het biedt een gestructureerde aanpak om functie, kracht en mobiliteit te herstellen. Ons revalidatieprogramma omvat aangepaste oefeningen, mobilisatie, krachttraining en specifieke bewegingen gericht op sport. Of je nu herstelt van een verstuikte enkel, een knieblessure of een andere sportgerelateerde aandoening, we passen onze aanpak aan op jouw individuele behoeften en mogelijkheden.

Ben je geblesseerd geraakt en geïnteresseerd in ons revalidatietraject?

Samen met jou bekijken we wat er precies mis is en hoe we ervoor zorgen dat jouw klachten weer verdwijnen. Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Bel dan naar 043-4512048 of stuur een mail naar info@fysiotherapie-eys.nl en vraag een van onze specialisten.