Geriatriefysiotherapie: Zorg met warmte en aandacht voor ouderen

Een van de pijlers van Fysiotherapie Eys is de specialisatie geriatriefysiotherapie. Wij begrijpen dat met het verstrijken van de jaren er unieke uitdagingen op uw pad kunnen komen. Komt u bij het ouder worden problemen tegen op het gebied van mobiliteit en zelfstandigheid of kampt u met meerdere gezondheidsproblemen tegelijkertijd? Onze toegewijde geriatriefysiotherapeuten zijn er om u te ondersteunen. Wij zetten graag dat extra stapje voor u om uw algehele welzijn te verbeteren.

Wat is geriatriefysiotherapie?

Bij het ouder worden is het niet altijd vanzelfsprekend dat u soepel kunt blijven bewegen. Uw spieren nemen vaak in kracht af en u kunt bovendien te maken krijgen met bepaalde aandoeningen of ziektes zoals Parkinson, CVA, polyneuropathie of dementie. Wilt u toch zo lang mogelijk zelfstandig blijven en uw mobiliteit behouden? Dan staan onze geriatriefysiotherapeuten Anja, Britt en Cassie voor jou klaar. Zij richten zich op het verbeteren van uw lichamelijk functioneren en proberen verdere achteruitgang te voorkomen, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven. Zij hebben niet alleen uitgebreide kennis van fysiotherapie, maar ook van het verouderingsproces, ouderdomsziekten en de gevolgen daarvan voor uw dagelijks functioneren.

Binnen Fysiotherapie Eys kijken wij niet alleen naar uw fysieke klachten, maar ook naar u als persoon en naar uw omgeving. Alles nemen we mee om u zo comfortabel mogelijk van uw oude dag te laten genieten.

Wat kan geriatriefysiotherapie betekenen voor ouderen?

  • Behoud van mobiliteit: Met behulp van een geriatriefysiotherapeut werkt u aan het behouden en eventueel verbeteren van uw mobiliteit, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig uit de voeten kunt.
  • Valpreventie: Onze therapeuten werken aan het verminderen van het valrisico door oefeningen en advies, waardoor het vertrouwen in uw eigen lichaam wordt vergroot. Voor mensen met Parkinson en niet aangeboren hersenletsel bestaan specifieke oefeningen. Zowel Britt als Anja hebben de aantekening van het Otago oefenprogramma, een wetenschappelijk bewezen effectief programma voor valpreventie.
  • Pijnbestrijding: Geriatriefysiotherapie kan effectief zijn bij het verminderen van pijnklachten, zoals bijvoorbeeld bij artrose.
  • Leren omgaan met beperkingen: De geriatriefysiotherapeut geeft advies, biedt ondersteuning en zet hulpmiddelen in, zodat u beter leert omgaan met de beperkingen die u heeft.
  • Neurologische revalidatie: voor mensen met bijvoorbeeld Parkinson, CVA, polyneuropathie of dementie.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Een behandeling kan bestaan uit bijvoorbeeld looptraining, evenwichtsoefeningen, valpreventie, arm- en handtraining of oefenen van het opstaan uit bed of stoel. De geriatriefysiotherapeut geeft daarnaast ook advies en voorlichting. De behandeling wordt afgestemd met de andere zorgverleners en uiteraard de mantelzorger(s).

Bij Fysiotherapie Eys geloven we in warme en menselijke zorg. Onze geriatriefysiotherapeuten bouwen een vertrouwensband op met elke cliënt en streven ernaar om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren. We begrijpen dat elke oudere uniek is, en we passen onze behandelingen aan op de persoonlijke behoeften en doelen van elke cliënt.

Wilt u de hulp inroepen van een geriatriefysiotherapeut?

Bij Fysiotherapie Eys staan we klaar om u als oudere te ondersteunen bij het zo lang mogelijk zelfstandig en actief blijven in uw eigen vertrouwde omgeving. Wilt u meer informatie of een afspraak inplannen bij één van onze geriatriefysiotherapeuten? Bel dan naar 043-4512048 of stuur een mail naar info@fysiotherapie-eys.nl.