GLA:D: Een preventief voorlichtings- en trainingsprogramma voor mensen met (beginnende) knie- en heupartrose

Heb jij last van knie- of heupartrose? Dan weet je uit ervaring dat stijve en pijnlijke gewrichten je minder mobiel maken. Dat is nu net wat je moet zien te voorkomen, want bewegen blijkt het beste medicijn tegen artrose. Bij Fysiotherapie Eys maken we gebruik van een nieuw ontwikkeld programma: GLA:D. Dit voorlichtings- en trainingsprogramma tracht pijn en klachten te verminderen. Hierdoor kan het eventueel plaatsen van een knie- of heupprothese uitgesteld worden of zelfs voorkomen!

Wat is GLA:D?

Dit voorlichtings- en trainingsprogramma, ontwikkeld in Denemarken, is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. GLA:D staat voor Good Life with OsteoArthritis in Denmark. Het doel is om mensen met knie- en heupartrose een hogere kwaliteit van leven te geven. Het trainingsprogramma vermindert niet alleen de klachten, maar geeft patiënten ook inzicht in de symptomen, de risicofactoren en hoe om te gaan met artrose. Hierdoor blijkt dat het medicijngebruik bij de meeste patiënten ook afneemt.

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma bestaat uit een intake/voorlichting en 9 oefensessies van 60 minuten waarna het programma wordt afgerond met een evaluatie. Dit programma wordt binnen zes weken afgerond. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten Bo en Nikita maken een oefenprogramma op maat voor jou, afgestemd op jouw persoonlijke situatie. De training bestaat uit neuromusculaire/core- en krachtoefeningen. Dit zal vaak worden gedaan in groepsverband onder begeleiding van de fysiotherapeut. Het programma is zowel gericht op beweeg- en oefentherapie als op leefstijl. Het is de bedoeling dat je de oefeningen zelfstandig of via de sportschool voortzet. Verder is het belangrijk dat er na 12 maanden nogmaals een vragenlijst wordt ingevuld, zodat duidelijk wordt wat het programma voor jou heeft gedaan.

Wil jij de hulp inroepen van onze GLA:D fysiotherapeut?

Bij Fysiotherapie Eys staan we klaar om jou te helpen met je artrose. Samen gaan we aan de slag om ervoor te zorgen dat je actieve stabiliteit verbetert en een eventuele operatie wordt uitgesteld. Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem dan contact op door te bellen naar 043-4512048 of stuur een mail naar info@fysiotherapie-eys.nl.