Cassie Schmeets

Algemeen fysiotherapeut – Geriatriefysiotherapeut (i.o.)

BIG-nummer: 49928979104

AGB-code: 04250350

Na haar opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen ging Cassie eerst in Duitsland werken. Daar ontdekte ze haar waardevolle bijdrage aan het welzijn van oudere patiënten. In 2021 vond ze haar plek bij Fysiotherapie Eys, waar ze zich specialiseert in geriatriefysiotherapie. De goede en warme verstandhouding met haar collega’s is één van de redenen dat Cassie zich thuis voelt bij Fysiotherapie Eys. Ze vertelt je er graag wat meer over.

“De dankbaarheid die ik ontvang van ouderen is voor mij heel waardevol”

Sociaal klankbord

“Als algemeen fysiotherapeut zie ik een grote diversiteit aan mensen en behandel ik een breed scala aan klachten. Ik behandel met name mensen die een nieuwe knie of heup hebben gekregen, patiënten met schouder- of rugklachten en oudere patiënten met verhoogd valrisico en mobiliteitsproblemen.” “De afwisseling in mijn werk en het sociale aspect ervan vind ik fijn. De dankbaarheid die ik ontvang van ouderen is voor mij heel waardevol. Het is geweldig om te zien hoeveel je kunt betekenen en niet alleen als fysiotherapeut, maar ook als sociaal klankbord.”

Regie bij de patiënt laten

“Tijdens mijn behandelingen vind ik het belangrijk om de regie bij jou als patiënt zelf te laten. Door het geven van goede voorlichting wil ik ervoor zorgen dat je zelf preventief met jouw klachten kunt omgaan. Naast eigen regie vind ik het ook van belang dat de behandelingen zo prettig mogelijk voor jou verlopen en dat je je op je gemak voelt.” “Ik ben niet alleen behandelaar, maar zie mezelf ook als ondersteuner. Als mijn behandeling niet het gewenste effect heeft, zoek ik samenwerking met collega’s of externe zorgprofessionals om de juiste stappen te zetten. Het draait erom dat jij tevreden bent, dan ben ik dat ook.”

Positieve, opgewekte sfeer en goede samenwerking

“De kracht van Fysiotherapie Eys is onze onderlinge samenwerking en de omgang met elkaar. Die is persoonlijk en er heerst een positieve, opgewekte sfeer. Ook hebben wij een goede samenwerking met externe zorgpartners. Zeker in de geriatriefysiotherapie. Daar is het gebruikelijk om met meerdere disciplines samen te werken.”

Wil je graag bij Cassie onder behandeling komen?

Cassie werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag op onze locatie in Eys. Je kunt haar bereiken via 043-4512048 of stuur een mail naar info@fysiotherapie-eys.nl.