Anja Bergmans

Algemeen fysiotherapeut – Geriatriefysiotherapeut – Manuele lymfedrainage – Neurologische revalidatie – Claudicatio intermittens

BIG-nummer: 29046257004

AGB-code: 04104671

Sinds januari 2002 werkt Anja bij Fysiotherapie Eys en heeft in 2006, samen met drie anderen, de praktijk overgenomen. Dat er vier kapiteins op het schip zitten is geen enkel probleem, want ‘samenwerken’ staat hoog in het vaandel bij Fysiotherapie Eys. Niet alleen onderling met elkaar, maar ook zeker met andere zorgpartijen. Graag vertelt ze wat meer over haarzelf en haar passie: haar werk als geriatriefysiotherapeut.

“Het uiteindelijke doel is om de mensen wat actiever te krijgen zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven”

Multiproblematiek vraagt om brede aanpak

“Mijn werk brengt me regelmatig naar de huizen van kwetsbare ouderen, die vaak kampen met een scala aan gezondheidsuitdagingen, variërend van mobiliteitsproblemen tot artrose, diabetes, dementie of de gevolgen van een beroerte.” “Mijn doel is om deze ouderen zo actief mogelijk te houden, zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven. Om dit mogelijk te maken werk ik als geriatriefysiotherapeut nauw samen met andere zorgprofessionals, waaronder de thuiszorg, ergotherapeuten, diëtisten, de praktijkondersteuners, huisartsen en niet in de laatste plaats de mantelzorgers. Die samenwerking is cruciaal. Door samen te werken staan we sterker en kunnen we des te meer voor de patiënt betekenen”

Betrokken en praktisch

“Wat mij typeert als therapeut is openheid en betrokkenheid. Ik neem de tijd om vertrouwen op te bouwen en een beeld van de situatie te vormen. Ik luister goed naar de wensen van mijn patiënten om vervolgens samen doelen te stellen om naartoe te werken. Ik fungeer vaak als een sociaal klankbord. Verder heb ik een ‘hands-on’ mentaliteit en ben ik snel geneigd om een stapje extra te zetten. Dat kan zich uiten in het oppakken van heel praktische zaken voor de patiënt. Zoals de vuilniszak mee naar buiten nemen of de mantelzorger met raad en daad bijstaan.”

Meerwaarde bieden

“Als mijn patiënten hun doelen behalen en blij zijn dat ze weer wat meer kunnen, dan ben ik een tevreden mens. Zelfs als het gaat om kleine doelen zoals weer zelfstandig boodschappen kunnen doen, weer uit een stoel op kunnen staan of bij patiënten met etalagebenen, die steeds meer minuten kunnen lopen op de loopband. De meeste voldoening krijg ik als ik zie dat ik die meerwaarde kan bieden voor mijn patiënten en hun omgeving.”

“Door samen te werken staan we sterker en kunnen we des te meer voor de patiënt betekenen”

NAH netwerk en Chronisch Zorgnet

Ook ben ik aangesloten bij het NAH netwerk, een netwerk van gespecialiseerde fysiotherapeuten bij Niet Aangeboren Hersenletsel, evenals bij het Chronisch Zorgnet, een landelijk kwaliteitsnetwerk van eerstelijns zorgverleners (fysiotherapeuten, oefentherapeuten en diëtisten), die gespecialiseerd zijn in de behandeling van patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, longaandoeningen en osteoporose.

Wil je graag bij Anja onder behandeling komen?

Neem dan contact op via 043-4512048 of stuur een mail naar info@fysiotherapie-eys.nl en onze secretaresse Monique zal dan een afspraak inplannen voor u.