Waarom is het belangrijk om je ervaring achter te laten?

mevrouw komt bij de fysiotherapie aan de balie, ze laat een ervaring achter.

Na een heerlijk etentje of leuk dagje uit, kom je thuis, open je je inbox en word je overladen met verzoeken om een ervaring achter te laten. Het lijkt wel alsof we tegenwoordig voor alles wat we doen een waardering moeten achterlaten, maar waarom? In deze blog willen wij als fysiotherapeuten jou graag uitleggen waarom ook wij het zo waardevol vinden dat je jouw ervaring achterlaat.

 

Wat is een ervaring?

Een ervaring, ook wel bekend als een review, recensie of waardering, is een beoordeling die je geeft over een product of dienst. Het is een manier om je mening te delen, anderen te informeren en enthousiast te maken. Bijvoorbeeld, na een diner in een restaurant wordt vaak gevraagd naar je ervaring, zodat je anderen kunt laten weten wat je ervan vindt en of je het aanraadt. Dit geldt ook voor fysiotherapie. Door een ervaring achter te laten over de praktijk, de fysiotherapeut of de behandeling, kunnen anderen beter overwegen welke praktijk ze willen kiezen.

 

Waarom is een ervaring belangrijk?

Betrouwbaarheid

Veel ervaringen dragen bij aan de betrouwbaarheid van onze praktijk. Zowel positieve als negatieve feedback speelt een cruciale rol bij het opbouwen van vertrouwen bij potentiële patiënten. In een tijd waarin we vaak de neiging hebben om online beoordelingen te raadplegen voordat we een product of dienst kopen, zijn ervaringen een belangrijke indicator van de reputatie van de praktijk. Het geeft potentiële patiënten een idee van wat ze kunnen verwachten en hoe andere mensen onze therapeuten en behandelingen hebben ervaren.

 

Klantbetrokkenheid

Het achterlaten van een ervaring toont ook je betrokkenheid bij onze praktijk. Fysiotherapie omvat vaak een reeks behandelingen en het feit dat je de tijd neemt om jouw ervaringen te delen, toont aan dat je de praktijk waardeert en dat je deze aan anderen zou aanraden. Dit niveau van betrokkenheid is waardevol voor ons, omdat het laat zien dat we een positieve impact hebben op het leven van onze patiënten en dat ze bereid zijn dit te delen met anderen.

 

Feedback tot verbetering

Hoewel we natuurlijk graag positieve feedback ontvangen, zijn we ons er ook van bewust dat ervaringen niet altijd gunstig zijn. Negatieve feedback kan echter net zo waardevol zijn, omdat het ons de kans biedt om te groeien en te verbeteren. Het geeft inzicht in gebieden waar we kunnen bijsturen om een nog betere ervaring te bieden aan onze patiënten. Door ervaringen als een middel om verbetering te zien, kunnen we continu streven naar de beste zorg en de verwachtingen van onze patiënten overtreffen.

 

Wil je na het lezen van deze blog graag jouw ervaring delen?

Hebben wij je overtuigd om een ervaring achter te laten? Dan kan dat! Je kan hieronder een ervaring achterlaten op zowel ZorgkaartNederland als Google. Heb je vragen aan onze therapeuten, wil je meer informatie of contact opnemen? Je kunt ons bellen op 043 451 20 48 of mailen op info@fysiotherapie-eys.nl.

 

Laat een ervaring achter op ZorgkaartNederland

Laat een ervaring achter op Google