SPECIALISATIES

-Manuele therapie-

Wat is manuele therapie?

Binnen Fysio Eys is sinds een jaar de specialisatie manuele therapie aanwezig. Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Complexe gezondheidsproblemen van wervelkolom of extremiteiten kunnen worden opgelost door een manueel therapeut. De manueel therapeut maakt gebruik van gespecialiseerde en geavanceerde kennis en vaardigheden op gebied van onderzoek en behandeling.

De manueel therapeut heeft een drie jarige studie gevolgd waarin de functie van de gehele wervelkolom en alle gewrichten van het lichaam uitgebreid wordt bestudeerd. De manueel therapeut is gespecialiseerd in het nauwkeurig onderzoek en behandelen van gewrichten door het hele lichaam. Hierbij is een uitgebreide kennis van het menselijk lichaam van groot belang.

Onderzoek:

Middels een specifiek onderzoek waarin de laatste nieuwe testen worden gebruikt, wordt getracht een duidelijke oorzaak vast te stellen van de klachten. Hierbij is er een brede kennis van beloop, belastende en verlichtende factoren en vele andere pathologieen.

Behandeling:

De behandeling van een manueel therapeut gebeurt volgens een specifieke behandeling gericht op de klacht van de patient. Een manueel therapeut kan in zijn behandeling vele verschillende technieken gebruiken om direct en snel resultaat te behalen. Manipulaties kunnen hierbij binnen één behandeling direct verbetering geven. Ook hierbij is kennis van beloop, herstelmechanisme van weefsel en de meest betrouwbare behandeltechnieken essentieel.