MAIKEL ORTNER


maikel ortner

Als verpleegkundige en fitnessinstructeur (personal trainer) ben ik mijn loopbaan begonnen, maar na een tijdje zocht ik een nieuwe uitdaging. Deze nieuwe uitdaging vond ik in de studie bachelor fysiotherapie die ik gevolgd heb aan de Zuyd hogeschool in Heerlen. In het jaar 2016 ben ik hieraan afgestudeerd en behaalde ik mijn Medical Taping Concept certificaat.

Mijn eerste jaar als fysiotherapeut ben ik werkzaam geweest binnen de regio Maastricht en in Hoensbroek. Vervolgens ben ik  gestart bij Fysiotherapie Eys. Mijn keuze om naar Eys over te stappen was simpel omdat ik mij goed kon vinden binnen de visie van de praktijk: “Fysiotherapie Eys heeft voor elk gezondheidsprobleem een specialist die u, in een prettige sfeer, de beste zorg biedt”.  Ik wilde graag binnen een praktijk werkzaam zijn waar meerdere specialisten aanwezig waren. Ook wilde ik voor het eerst binnen een pluspraktijk kunnen functioneren. Verder  geloof ik heel erg in het biopsychosociale model. Dit model gaat uit van meerdere aspecten zoals fysiek, mentaal en het sociale. Al deze aspecten moeten gunstig zijn om tot een goed volledig herstel te kunnen komen. Op dit moment ben ik bezig met de 3-jarige master Manuele Therapie.

Mijn streven is om een goede klinische specialist te kunnen worden. Manuele therapie richt zich op het onderzoeken en het behandelen van zowel eenvoudige als complexere casussen bij patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat en met name de wervelkolom. Ik zie daarom ook vooral patiënten met wervelkolom klachten. Verder zie ik binnen de orthopedische revalidatie vooral heup en knie klachten ( bijvoorbeeld heup en knie protheses).

In mijn vrije tijd vind ik het zelf ook belangrijk om actief te zijn.  Ik houd mij vooral bezig met fitnessen gericht op kracht en spieruithoudingsvermogen. Dit probeer ik 3 a 4 keer in de week te doen. Daarnaast tennis ik minimaal 2 keer in de week.