SPECIALISATIES

-Geriatriefysiotherapie-

Fysiotherapie voor ouderen - de geriatriefysiotherapeut

Als bewegen niet meer vanzelfsprekend is.

Iedereen die ouder wordt, voelt dit aan zijn of haar lichaam. Het gaat steeds vaker haperen. U bent niet meer zo snel, soms uit balans, de kracht in uw benen neemt af en ook uw conditie gaat achteruit. Wanneer gebeurt dit? Bijvoorbeeld in het geval van een beroerte, de ziekte van Parkinson, dementie of door een gebroken heup. Een goed functionerend lichaam is dan niet meer vanzelfsprekend. En juist bewegen geeft u de vrijheid en onafhankelijkheid die zo belangrijk zijn voor u. De geriatriefysiotherapeut kan u hierbij helpen!

Zo zelfstandig mogelijk blijven in uw dagelijks leven.

De geriatriefysiotherapeut stelt u in staat om zo zelfstandig mogelijk te blijven in uw dagelijkse leven. Hij verbetert uw lichamelijk functioneren en probeert verdere achteruitgang te voorkomen. Ook wordt u geleerd om te gaan met uw beperkingen. De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van kwetsbare ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen. Hij heeft kennis van veroudering, ouderdomsziekten en de gevolgen daarvan voor uw dagelijks functioneren.

De werkwijze van de geriatriefysiotherapeut.

Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten en situatie zorgvuldig in kaart gebracht. Uw gezondheid en dagelijks functioneren worden besproken, waarna er samen met u een behandelplan wordt opgesteld. De behandeling kan bestaan uit bijvoorbeeld looptraining, evenwichtsoefeningen, valpreventie, arm- en handtraining of oefenen van het opstaan uit bed of stoel. De geriatriefysiotherapeut geeft daarnaast ook advies en voorlichting. De behandeling wordt afgestemd met de andere zorgverleners en uiteraard uw mantelzorger(s).

Op zoek naar een geriatriefysiotherapeut in Eys, Susteren, Simpelveld en omstreken?

Wanneer u op zoek bent naar een geriatriefysiotherapeut die gespecialiseerd is in uw klacht(en) en die u hierin begeleidt van begin tot eind, neem dan contact op met Fysiotherapie Eys! Omdat wij drie vestigingen hebben in Eys, Susteren en Simpelveld, zit er altijd een praktijk bij u in de buurt.

Deze therapeut kan u helpen bij uw klachten

  • Anja Bergmans
  • Britt Bergmans