SPECIALISATIES

-Bekkenbodemtherapie-

Bekkenpijn? Bekkenfysiotherapie

Het bekken heeft drie verschillende functies, namelijk het steunen van de blaas, baarmoeder en darmen, openen en sluiten. Wanneer het bekken te zwak of te gespannen is, kan dit voor klachten zorgen. Ook wanneer de bekkenbodemspieren niet op de juiste manier functioneren, kunnen er stoornissen optreden.

Wat is bekkenfysiotherapie?

Tijdens een bekken behandeling leert u de spieren van uw bekken te voelen en bewust te gebruiken. Omdat u deze spieren zelf niet kunt zien, kan het soms lastig zijn om deze te trainen en deze goed te gebruiken. De bekkenfysiotherapeuten van Fysiotherapie Eys kunnen u door middel van oefeningen leren om uw bekkenbodemspieren aan de spannen, te ontspannen en bewust te gebruiken.

Voor welke klachten kunt u met uw bekkenpijn terecht bij de bekkenfysiotherapeut in Eys, Simpelveld en Susteren?

Niet alleen vrouwen, maar ook mannen en kinderen kunnen bekkenpijn ervaren doordat deze niet goed functioneert. Klachten kunnen optreden na bijvoorbeeld een bevalling, wanneer u in de overgang bent, na meerdere blaasontstekingen of na een buik- en prostaatoperatie. Klachten kunnen ook ontstaan in combinatie met andere ziekten of psychische problemen (verdriet, onderdrukte emoties, stress).

De meest voorkomende bekkenklachten zijn:

  • Ongewild urineverlies tijdens inspanning
  • Plotselinge, hevige aandrang om te plassen
  • Ongewild verlies van ontlasting
  • Het moeizaam kwijt kunnen van ontlasting
  • Verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen
  • Pijn in de onderbuik
  • Pijn rond de anus of geslachtsdelen
  • Pijn tijdens geslachtsgemeenschap

Op zoek naar een bekkenfysiotherapeut voor uw bekkenpijn in Eys, Simpelveld, Susteren en omstreken?

Wanneer u met uw bekkenpijn op zoek bent naar een bekkenfysiotherapeut die gespecialiseerd is in uw klacht(en) en die u hierin begeleidt van begin tot eind, neem dan contact op met Fysiotherapie Eys! Omdat wij drie vestigingen hebben in Eys, Susteren en Simpelveld zit er altijd een praktijk bij u in de buurt.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klachten

Katja Dohmen