Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason
Krachttraining heeft positief effect op jongeren met overgewicht
Geschreven op 06 Feb 2019
 
Katja stelt zich voor
Geschreven op 06 Feb 2019
 
Niek stelt zich voor
Geschreven op 22 Jan 2019
 
Zeker twee miljoen mensen in Nederland hebben last van hun rug of nek!
Geschreven op 16 Jan 2019
 
Oefentherapie bij COPD vergoed vanaf eerste behandeling!
Geschreven op 08 Jan 2019
 
Recordaantal overstappers verwacht
Een op de zes Nederlanders acht de kans dit jaar groot om over te stappen naar andere zorgverzekering. De premies gaan dit jaar flink omhoog en wie overstapt kan veel geld besparen. Dat is de uitkomst van het meest recente onderzoek van vergelijkingssite Pricewise. Het resultaat staat in schril contrast met de eerdere onderzoeksresultaten die Zorgwijzer publiceerde voordat de zorgverzekeraars hun premies bekend maakten. Bij dat onderzoek liet 7,3 procent van de ondervraagden weten aan het eind van het jaar de switch te maken. Sinds de bekendmaking van de premies zou dat aantal dus gestegen zijn met bijna tien procent. De forse premiestijging wordt door de meeste ondervraagden genoemd als hoofdreden voor het overstappen van zorgverzekering. Ook de hoge kosten van de huidige zorgverzekering en ontevredenheid worden genoemd als belangrijke reden om te kijken naar een overstap. Aan de andere kant geeft een groot aantal mensen aan juist niet te denken aan overstappen vanwege de huidige voordelen, zoals bij een collectieve verzekering via bijvoorbeeld een werkgever of sportvereniging. In 2019 zullen de zorgpremies zo’n 6% hoger uitvallen. Aan de hand van vier veel voorkomende profielen heeft Pricewise het concrete effect van de stijging berekend. Hierbij komt de vergelijkingssite op een toename van de jaarlijkse premiekosten van minimaal € 55,80 voor een alleenstaande, minimaal € 56,40 voor een gezin met twee kinderen t/m tien jaar, minimaal € 73,20 voor een echtpaar en zelfs minimaal € 165,12 voor een alleenstaande ouder met één kind. In vergelijking met vorig jaar geeft tweemaal zoveel mensen aan een switch te overwegen en zich te gaan oriënteren op de zorgverzekeringenmarkt. Een op de zes (17%) acht de kans op overstappen zelfs groot. Heeft u zelf al gekeken naar uw zorgverzekering voor 2019? En heeft u ook gekeken of fysiotherapie hierbij is inbegrepen? Dit is weer de maand dat u alles goed op een rijtje kunt zetten en een eventuele overstap kunt maken. Zorg dat u zich goed laat informeren. We houden u via social media en website op de hoogte.
Geschreven op 18 Dec 2018
 
Steeds meer patiënten gaan zonder verwijzing van de huisarts naar de fysiotherapeut!
Geschreven op 06 Dec 2018
 
Hoge bloeddruk? Suiker is de boosdoener, niet zout!
Geschreven op 21 Nov 2018
 
Conditieopbouw voor een operatie, revalidatie na een operatie!
Geschreven op 21 Nov 2018
 
Goed voorbereid op wintersport!
Geschreven op 31 Oct 2018
 
Beweegt u écht wel genoeg?
Geschreven op 31 Oct 2018
 
Paramedische zorg bij chronische ziektes komt steeds meer in het gedrang!
Geschreven op 31 Oct 2018
 
Fysiotherapie bij gescheurde meniscus geeft vaak hetzelfde resultaat als een knieoperatie
Fysiotherapie is bij een gescheurde meniscus vaak net zo effectief als een operatie, concludeert het Amsterdamse ziekenhuis OLVG na het uitvoeren van een onderzoek onder 300 patiënten. Het OLVG heeft samen met een achttal andere ziekenhuizen onderzoek gedaan naar de effecten van knieoperaties. Er worden per jaar zo'n 30.000 meniscusoperaties uitgevoerd. De grootste groep patiënten die wordt geopereerd is ouder dan 40 jaar. Tijdens de operatie wordt de scheur in de meniscus, de schokdemper van de knie, weggehaald. Vaak zonder dat duidelijk is of de klachten worden veroorzaakt door de meniscusscheur of door beginnende slijtage. Het onderzoek is gehouden onder 300 patiënten met een meniscusscheur, die zijn onderverdeeld in twee groepen. De ene groep kreeg een standaard operatie, de andere groep onderging zes weken fysiotherapie. Na twee jaar werd in beide groepen het functioneren van de knie gemeten. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat fysiotherapie vaak net zo effectief is bij het verhelpen van de klachten als een operatie. “Voor orthopeden is opereren dagelijkse kost, maar voor de patiënt is het erg ingrijpend. Wij hebben kritisch gekeken naar ons eigen handelen en naar alternatieve behandelmogelijkheden. Hieruit blijkt dat een operatie lang niet altijd nodig is. Voor de patiënt is dat heel goed nieuws.”, aldus Victor van de Graaf, orthopeed in opleiding en promovendus OLVG. Met het onderzoeksresultaat hoopt het OLVG het landelijke aantal knieoperaties te verminderen. Het ziekenhuis voert zelf al langere tijd minder operaties uit door eigen onderzoek. De volgende stap in het onderzoek is het maken van röntgenfoto's na vijf jaar. Hiermee wil het OLVG onderzoeken of de mensen in de operatie groep sneller slijtage aan de knie vertonen. Bron: Onderzoek OLVG: fysiotherapie net zo effectief als een knieoperatie Wat kunnen wij voor u betekenen? Onze praktijk heeft veel ervaring in het behandelen van diverse knieklachten, waaronder een gescheurde meniscus. Onze knie-experts helpen u graag duurzaam van uw klachten af.
Geschreven op 17 Oct 2018
 
ZITTEN is het nieuwe ROKEN!
Geschreven op 03 Oct 2018
 
Voeding en beweging heeft een grote invloed op reuma
Geschreven op 26 Sep 2018
 
Steeds meer mensen hebben last van scoliose (kromming van de rug)
Geschreven op 19 Sep 2018
 
Onderzoek: Trainen beste remedie tegen vallen bij 65-plussers
  Training
  Vitamine D
Geschreven op 05 Sep 2018
 
Wat verandert er in het basispakket van de zorgverzekering in 2019?
  Wat verandert er in het basispakket van de zorgverzekering in 2019?
  COPD en fysiotherapie
  Betalen uit eigen portemonnee
  Vergoeding per 1 januari 2019
  COPD behandeling bij ons in de praktijk
  Meer ruimte voor preventie
  Minder eten en meer bewegen
  Niet iedereen met overgewicht komt in aanmerking
  Meer informatie
Geschreven op 30 Aug 2018
 
Het kiezen & vergelijken van zorgpolissen moet makkelijker!
  Het kiezen & vergelijken van zorgpolissen moet makkelijker!
  Een te groot aanbod
  Het keuzeproces: een waar doolhof
  Is meer transparantie de oplossing?
  Let op: het is altijd verstandig om elk jaar even te kijken of uw huidige verzekering nog wel de beste keuze is voor u. Zorgverzekeraars veranderen vaak voorwaarden in polissen. Ga er dus NOOIT van uit dat u GOED verzekerd bent.
  Het onderzoek
  BRON: https://www.acm.nl/nl/publicaties/zorgpolis-kiezen-meer-transparantie-niet-voldoende
Geschreven op 26 Jul 2018
 
Zo houdt u een positieve mindset tijdens het revalideren!
  Revalideren kan soms best lastig zijn. Zeker omdat een revalidatie veel doorzettingsvermogen vraagt en soms net even anders loopt dan u in gedachten had. Hierbij komen niet alleen fysieke uitdagingen om de hoek kijken, maar worden we ook mentaal uitgedaagd. Positief blijven in ons revalidatietraject kan daardoor ook een grote opgave zijn. De volgende tips zorgen ervoor dat u een positieve mindset kunt vasthouden tijdens uw revalidatietraject.
  Denk positief
  Geloof in uzelf
  Vertrouw op uw lichaam
  Vier ook het kleine succes
Geschreven op 25 Jul 2018
 

<< Vorige 1 2 3 4 Volgende >>